Muraturi asortate

de Laly in Muraturi, 20 Sep 2010 | 10506 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de conopida
  • 500 gr ardei gras rosu
  • 500 gr morcovi
  • 5 dovlecei
  • 2-3 radacini de hrean
  • 350 ml otet
  • 50 gr zahar
  • 50 gr sare
  • 2 l apa
  • piper boabe
  • frunze de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate:

1.Se spala legumele si se lasa sa se scurga de apa pe un prosop absorbant de bucatarie.Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase,nepatate si nelovite.

2.Se curata morcovii si dovleceii si se taie rondele,conopida se desface buchetele,se taie cotoarele si se aseaza intr-un vas cu apa rece si putina sare,unde se lasa 30 de minute.Ardeii se curata de seminte si se taie feliute.

3.In borcanul bine spalat si uscat,se asaza legumele asortate:conopida,morcovii,dovleceii si ardeii.Printre muraturi se pun frunze de marar si boabe de piper negru.

4.Separat,intr-un vas se fierbe apa amestecata cu otetul,zaharul si sarea.Dupa ce a dat in clocot,se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste legume.(Se pun cutite sub borcan sa nu crape).

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de muraturi